torek, 9. oktober 2007

Enej papa - ni za tiste s slabim želodcem

Začelo se je kake tri tedne nazaj, ko je imel Enej že skoraj 5 mesecev. Jedla sem slastno hruško iz katere se je vse cedilo in zraven so se cedile tudi Enejeve sline.
Nakapala sem mu par kapljic soka na žličko in navdušeno jih je posrkal.
Ko smo ugotovili, da bo šlo zares smo se spravili v lov za stolčkom. Udomačili smo antilopo Ejo. Čeprav je v začetku nihče ni maral ker je videti taka bogica. Na štirih dolgih nogah, vsa bleda in mala. Ampak Enej jo je vzljubil takoj ko jo je prvič zajahal. Ubogala ga je in potrpežljivo čakala na vsak njegov ukaz.
Ko nam je zmanjkalo bio hrušk, smo začeli jesti bio jabolka od None Jožice. Če smo ga iz njih naredili sok in ga malce raznežili z mlekom je bil Enej navdušen.

Ko smo šli v toplice smo kupili kar pripravljen korenček. Eneju ni bil preveč všeč. Pačil se je, usta je pa vseeno odpiral.


Po vrnitvi z dopusta, pa smo pričeli kuhati krompir. Eneju je bil všeč. Počasi pa vsa zadeva z odpiranjem ust na ukaz ni bila več dovolj zabavna. Enej je začel dodajati svoje trike. Jaz pa moram po vsakem kosilu dobro razmisliti kaj bom najprej pobrisala in kaj najprej slekla, da ne zasvinjmo cele kuhinje.
Taki smo bili včeraj, ko je mulo ugotovil, da so njegova usta dovolj velika, da damo vanje žlico in nato še z vsake rokice po dva prstka. Mmmm ...

Salotejp Margoni ... pelerina iz HM-ja je odlična rešitev. :)

5 komentarjev:

  1. Aha! Antilopa Eja mi je pa znana ;) Jo morem pohvalit! Se je lepo obnašala, med potjo iz Padove. Sicer je bila malo žalostna, ker je zapustila svoje prijateljice v živalskem vrtu, ampak tudi sedaj je (kot kaže) v dobri družbi.

    Meni izgleda, da boste vi odslej imeli obroke v kopalnici in ne več v kuhinji. Tineta ni več v Ljubljani, da bi vam vsak teden prinesel novo kantico barve ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Čaki, jst pa nč o antilopi ne vem :-)) Fotka, fotka ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mija, oglej si še enkrat, sem naredila link :)

    Matej, na srečo smo že prej izbrali vodoodporne barve, tako da tu ni problema. :)Je pa res, da najbiljižja stena še ni zasščitena. To še moramo urediti.

    Danes peljem staro mamo v Ljubljano. Če si kdo želi obiska se javite.

    OdgovoriIzbriši
  4. Stara mama je kupla laptopa. Ji je Enej takoj pokazal kako to gre. Fotke najdete boste našli na matejevem blogu. Ane matejčk. :)

    Aha pa da ne bo nesporazumov. Na spodnji slikici ima Enej po glavi razmazan krompir (in ne bruhca kot so nekateri predvidevali).

    OdgovoriIzbriši

Dej mi kej lepega povej... :)
Žaljivi in nesramni komentarji bodo izbrisani.